Svenska Spel börjar sponsra e-sport

Att e-sporten är på frammarsch det visste vi redan men nu kommer nyheten om att det statliga spelbolaget Svenska Spel har valt att kliva in som sponsor inom e-sport och gaming.

Det är med Svenska E-sportföreningen (SESF) som man har ingått ett samarbete tillsammans med. Man kliver in som huvudsponsor för de kommande tre åren där man kliver in och stöttar SESF ekonomiskt för att utveckla de svenska landslagen inom e-sport.

Huvudsponsor för många andra sporter

Svenska Spel är redan huvudsponsorer till andra stora sporter i Sverige så som Fotboll, Ishockey, Innebandy, Handboll och Bandy.

Att man nu tar klivet in i e-sporten visar att den håller på att ta klivet in på den erkända arenan bland ”vanliga” sporter. När marknaden för spel och betting öppnas upp 2019 kommer Svenska Spel även att ansöka om att få arrangera betting på e-sport, något som vi ser fram emot här på Ezbet.se!

Några av de e-sporter som Svenska Spel kan tänkas erbjuda betting är:

Lämna en kommentar