Team Liquid vann Dreamhack Masters Dallas 2019

Efter intensivt spelande är det till slut Team Liquid som står som segrare av Dreamhack Masters Dallas 2019. Man slog det finska laget ENCE i finalen med 2-1 i kartor och tar hem in mindre än 100 000 dollar i prispengar.

I dominanterna Astralis frånvaro var det öppet läge för lagen att plocka hem en turnering. Det blev alltså Team Liquid som knep titeln för ENCE. I finalen möttes man på tre kartor där Team Liquid vann den första kartan Mirage med 16-8 som också var lagets egna val av karta. Därefter var det ENCEs tur att välja karta och valet föll på Overpass.

Det blev en jämn tillställning som gick till förlängning men till slut kunde ENCE avgöra och ta hem kartan med 19-17 i rundor. Den tredje och sista kartan blev Inferno som också skulle bli jämn. Team Liquid gick upp i en ledning med 15-10 i rundor, sedan vann ENCE tre raka rundor och man trodde att vändningen var nära. Men då tog Team Liquid sig i kragen och avgjorde på nästa runda vilket gav slutresultatet 16-13 i rundor till Team Liquids favör.

Mindre lyckad turnering för svensklagen

Svensklagen Fnatic och Ninjas in Pyjamas hade en mindre lyckad turnering. Båda lagen placerar sig på en 9-12:e plats där man vinner endast 4 000 dollar. Ninjas in Pyjamas blev till slut utslagna av Team Vitality med 2-0 i kartor efter 16-7 och 16-14 i rundor. Fnatic blev utslagna av Renegades med 2-1 i kartor efter förlust 16-14, vinst 16-9, förlust 16-4.

Bästa svensk blev Olofmeister som spelar i FaZe Clan som tog en delad tredjeplats i turneringen. För besväret tar man med sig 22 000 dollar. Även svenska spelaren Golden deltog i turneringen med sitt lag Cloud9 men man åkte direkt ur turneringen.

Lämna en kommentar