Alliance topp 6 i Epicenter Major Moskva

Alliance blev det bästa svenska laget i Dota 2-turneringen Epicenter Major Moskva genom att placera sig på en 5-6:e plats. För sin insats kasserar man in $60,000 att dela på samt en plats till den kommande The International 2019, något som Esportare.se var först att rapportera om.

Man inledde gruppspelet på ett bra sätt när man vann den första matchen mot Virtus Pro med 2-0. Därefter förlorade man mot Vici Gaming med 0-2 följt av att man förlorade returmötet med Virtus Pro om andraplatsen i gruppen med 0-2. Det innebar att man fick inleda slutspelet i Lower bracket vilket betyder att man spelar för sin överlevnad i varje match.

Slutspelet

Man inledde slutspelet mot Infamous där matchserien avgjordes på enbart en karta. Men efter imponerande spel kunde Alliance till slut gå segrande från den matchserien.

Därefter fick man vittring på en direktplats till The International och vid det laget stod det mellan Gambit Esports och Alliance. Det laget som gick längst i turneringen skulle ta en direktplats till TI2019.

Alliance ställdes mot Royal Never Give Up som var det laget som startade bäst med en seger på den första kartan. Men Alliance stod för en stark vändning och kunde vinna två raka kartor och ta matchserien. Därefter väntade en nervös väntan på matchen mellan Gambit Esports och Ninjas in Pyjamas. Om NiP vann den matchserien skulle Alliance vara klara för TI2019.

Gambit Esports gick segrande med 2-0 i kartor mot NiP som inte hade mycket att sätta emot. Kampen om direktplatsen till TI skulle avgöras i en direkt avgörande matchserie mellan Alliance och Gambit Esports.

Vann den avgörande matchserien

Dagen efter när det var dags för den avgörande matchserien var det Alliance som vaknade på rätt sida. Man vann matchserien med 2-0 i kartor efter imponerande spel från bl.a. Alliance-spelaren Boxi.

I och med segern säkrade man en topp sex-placering i gruppen och motståndet som väntade var återigen Virtus Pro. Men återigen blev det ryska laget ett nummer för stora för svenskarna som efter en dags vila inte kom upp i rätt nivå för att kunna hota Virtus Pro.

Sammanfattningsvis står Alliance för en mycket bra insats under turneringen och tar med sig $60,000 i prispengar och en plats till den kommande The International 2019.

Lämna en kommentar